Fotoclub Debuut / Foto-expositie 'Onconventioneel'

• Datum: 10-06-2017 t/m 11-06-2017
  • Plaats: Kunstgalerij De Kruisruimte, Generaal Bothastraat 7E, 5642 NJ Eindhoven
  • Tijd: 10:00-18:00 uur

Fotogroep Debuut

Debuut is opgericht door een groep amateur-fotografen die samen de fotografische grenzen wilden verkennen. Intussen bestaat de club al twintig jaar en heeft ze twaalf leden.

Afgelopen jaar hebben ze de samenwerking gezocht met mentor en fotodocent Theo van Waas, docent op de fotovakschool in Boxtel en Amsterdam.  Hij heeft Debuut begeleid in het creatieve proces: na de eerste brainstormsessie is elk lid aan de slag gegaan met het maken van een eigen prikkelende serie.

De expositie: Onconventioneel en Experimenteel.

Steeds proberen de leden een originele lading in een foto te leggen, dat het beeld anders, prikkelend en onconventioneel maakt. Het gaat om de wat de foto naar de kijker laat zien.

Onder leiding van Theo van Waas heeft elk lid bijzondere foto’s gemaakt en zo ontstond de tentoonstelling 'Onconventioneel'. Hierin worden de fotoseries van alle leden vertoond, maar ook het proces dat daartoe leidde

De fotografen:

• Ank Hermens keert terug naar de essentie.
  • De foto's van Lotte Vrij zijn ‘bewogen door stilte’.
  • Jorrit de Vries fotografeerde het thema ‘ontvluchten’.
  • Gertjan Laurenssen fotografeerde ‘in contrast’.
  • Liseth van den Dungen geeft haar kijk op  Best.
  • Klaas Henstra koos voor TWEE, in de betekenis van verbinding of tegenstelling.
  • Paul Simons maakte foto's van fietsen, computers en andere hobby's.
  • Janneke Verheijke fotografeerde haar tuin.
  • Het thema van Marianne Willemse is: "Ge(en)zicht, zeker een mens, maar wie dan?"

Poster