Nieuws overzicht

Ilona valt in de prijzen
Bericht geplaatst: 16-09-2017, door: Webmaster

Bij de fotowedstrijd "Tussen Dommel en Tongelreep" zijn op 9 september een vijftal winnaars gekozen. Ilona was er een van. Bekijk de foto's en het juryrapport. Gefeliciteerd, Ilona!

Hyperfocale afstand
Bericht geplaatst: 07-05-2017, door: Webmaster

In de rubriek 'Artikelen' is een kort praktisch artikeltje geplaatst over de hyperfocale afstand: wat is het en hoe stel je het in?

Expositie een succes
Bericht geplaatst: 26-03-2017, door: Webmaster

Met 300 bezoekers en veel enthousiaste reacties over onze foto's, speciale projecten en de beamershow was de expositie weer een succes. De publieksprijs is gewonnen door Inge Kolstee met haar foto's van kleine mannetjes die aan eieren aan het klussen waren. Barman Jan heeft met zijn stembriefje een mooie uitvergroting gewonnen van zijn favoriete foto.

De beamershow is vanaf nu ook weer via YouTube te bekijken.

Jan's foto's in Eindhovens Dagblad
Bericht geplaatst: 11-09-2016, door: Webmaster

27 augustus: interview met Harry van Raaij in het Eindhovens Dagblad. De grote foto bij dit interview (en de foto op de voorpagina) is van Jan Slieker (voorzitter FcR), in opdracht van ED.

Een week erna op de voorpagina van Groot Eindhoven een foto van Jan bij van "Hallo Cultuur".

Oog Op Nuenen
Bericht geplaatst: 08-09-2016, door: Webmaster

Ellen Denkers-Hartman, een van onze leden, is fotograaf/fotoblogger voor Oog Op Nederland, uiteraard voor haar stad Nuenen. Daar doet zij fotografisch verslag van personen, gebeurtenissen, bezienswaardigheden in Nuenen. Zie de kennismakingspagina van Ellen.

Foto Regionaal
Bericht geplaatst: 10-05-2016, door: Webmaster

Elk jaar organiseert de Fotobond een wedstrijd in het maken van fotoseries. Die start als 'Foto Regionaal'.
Dit jaar deden drie van onze leden mee, waaronder Jan le Pair. Zijn serie vrouwenportretten in zwart-wit werd goed genoeg bevonden om door te gaan naar de volgende ronde: 'Foto Nationaal'.

Helaas is Jan niet door naar de definitieve selectie van 'Foto Nationaal'.

Uitslag Bondsfotowedstrijd 2016
Bericht geplaatst: 20-03-2016, door: Webmaster

De inzending van onze club is gewaardeerd met 207 punten. Daarmee staan we op de 69ste plaats (van 180 deelnemende clubs).
De volledige lijst met uitslagen is hier te lezen.

Nieuw op de site
Bericht geplaatst: 09-08-2015, door: Webmaster
Er is een presentatie over kleurmanagement toegevoegd. Het menu rechts is licht gewijzigd. Leden kunnen zich nu inschrijven voor clubactiviteiten en het uploaden van profielfoto's is compleet vernieuwd en veel makkelijker geworden.

Fotoclub Rapenland op Google+
Bericht geplaatst: 08-03-2015, door: Webmaster
Volg ons nu ook op Google+ voor het laatste nieuws.

Fotoclub Rapenland exposeert in het MMC
Bericht geplaatst: 08-10-2014, door: Webmaster

Vanaf oktober exposeren we in het MMC in Eindhoven. De expositie in tot stand gekomen in samenwerking met het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven.

In de kalender vind je alle benodigde informatie voor een bezoekje aan onze expositie.

Reader lezing Inspirerende fotografen
Bericht geplaatst: 01-12-2012, door: Webbeheerder

Beste (hobby)fotograaf,
Tijdens de lezing van vorige week donderdag heeft Marieke Koopmans beloofd de reader van de avond beschikbaar te stellen.
Bij deze de Reader behorende bij de lezing Inspirerende Fotografen.

Expositie (ON)GEWOON mooi
Bericht geplaatst: 14-10-2012, door: Webbeheerder

Gisteren 13-10-2012 is de expositie van Jan le Pair geopend. Ook wij zijn daar trots op, want het is tenslotte een expositie die door een van onze clubleden is georganiseerd. De opening werd gedaan door onze voorzitter die een passende speech hield, waarna de trotse expositie-eigenaar de opening verrichtte.
Een prachtige collectie foto's en creatieve werkstukken, die de kracht van deze hobbyfotograaf laten zien. Een kroon op zijn werk, dat de moeite waard is om te gaan bekijken.

Waar, dat kun je lezen in onze kalender.

Om een eerste indruk te krijgen kun je hier wat foto's bekijken.
De speech De toehoorders De expositie houders De opening Jan was sneller De eigenaresse van Galerie Thornfield
Een eerste indruk 02 03 04