Pierre Heldens

Onderwerpenlandschap, stad en straat, soms portret
ApparatuurNikon D7000 met divers glaswerk en accessoires. Maar: het beste materiaal zit 20 cm achter de camera!
Website ph-chemischrekenen.nl
Fotografeer sinds± 1970

Fotograferen vond ik altijd al geweldig. In de jaren '70 fotografeerde ik met een oude Kodak Retinette, gekregen van mijn vader. In 1980 kocht ik een echte spiegelreflex (Minolta) en een setje lenzen, en fotografeerde in zwart-wit. Ik volgde een fotocursus in de vroege jaren '80, met o.a. dokawerk. Maar dat dokawerk beviel me niet zo en ik verkocht die spullen al snel. Voor het geld kocht ik een racefiets! Jarenlang fotografeerde ik alleen incidenteel. In 2010 wilde ik graag bij een fotoclub, om nieuwe inspiratie op te doen en ervaringen te delen met anderen. Ik vind het geweldig leuk om elkaars foto's te bespreken en van anderen te leren. In september 2013 ben ik gestopt met mijn baan als docent scheikunde en heb ik dus veel meer tijd om met mijn hobby's bezig te zijn. Sinds begin 2014 zit ik in het bestuur, en in 2015 ben ik secretaris geworden. Ik zie dat als een nieuwe manier om een bijdrage te leveren aan het clubleven.