Profiel

Om foto's groot weer te geven klik op verderop.

Annemarie Vriends

PlaatsEindhoven
OnderwerpenPortret, Natuur, Urban, Straat, Zelfportretten, Conceptuele - en Autonome fotografie.
ApparatuurNikon D600 / Sigma Art Lens 85mm 1:1.4 DG / AF-S NIKKOR 24-85mm 1:3.5-4.5 G / AF-S MICRO NIKKOR 105mm 1:2.8 G ED / AF-S NIKKOR 70-300mm 1:4.5-5.6 G / Falconeyes flitsstudio / Nikon Speedlight SB-910 / Produkttent /
Website http://www.avrievision.nl
Fotografeer sinds2005

Creativiteit speelt als een rode draad door mijn leven. Als fotografe laat ik mij inspireren door de omgeving, mensen, architectuur en mijn eigen visie. Ik vind daarin altijd iets moois, denkend aan kleur, detail en compositie. Ik fotografeer recht uit het leven zoals het op dat moment is en maak het liefst gebruik van bestaand licht zodat ik de schoonheid en kracht van het moment vast kan leggen.

Zwart-wit fotografie heeft bij mij de voorkeur. Denkend aan de jaren '30 -' 40 -' 50 waarin, Vivian Maier - reeds ontdekt -, Henri Cartier - Bresson, Robert Dosineau, Diana Arbus en William Klein, het straatleven, onveilig maakte met hun zwart-wit fotografie. Daarnaast ben ik bezig met zelfexpressie, genaamd Exprezziev. Francesca Woodman is hierin mijn inspiratiebron.

In april 2017 start ik met de basisopleiding op de Fotovakschool in Boxtel om vervolgens de overstap te maken naar de vakopleiding. Oorspronkelijk kom ik uit de zorg maar ik ben mij aan het ori├źnteren voor een ander werkveld, het liefst de fotografie maar ik ben realistisch. Creativiteit heb ik in overvloed, idee├źn genoeg maar nu het realiseren ervan. Ik ben benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen vooral op het technische gedeelte van de fotografie, daar wil ik graag in investeren.

29 januari 2017

Profielfoto: Menno de Haas