CKE en Vitalis / Expositie 'Mooi op de foto'

  • Datum: 08-01-2019 t/m 01-02-2019
  • Plaats: Eindhoven
  • Tijd: openingstijden CKE

foto: gemaakt door Cindy Spijkerman, gepubliceerd in Eindhovens Dagblad

 

EXPOSITIE 'MOOI OP DE FOTO'

70 ONTMOETINGEN TUSSEN AMATEURFOTOGRAFEN EN BEWONERS VAN VITALIS

In de expositie 'Mooi op de foto’ zijn 140 foto’s te zien van 70 senioren. Elke oudere is twee keer gefotografeerd. Eén keer formeel, netjes, in een studio. Eén keer informeel, thuis of op een andere locatie. De foto’s zijn gemaakt door amateurfotografen uit het netwerk van CKE.

Jan Le Pair en Jos van der Hijden van Fotoclub Rapenland deden ook mee.


Maar wat is dat, mooi op de foto? Is dat de foto die voldoet aan de conventies? Of de foto die eigenzinniger is en minder lijkt op andere foto’s? Dat wilden we graag weten. Daarom is ieder model twee keer gefotografeerd. De eerste keer netjes. De tweede keer wat wilder.

De fotografen deden meer dan fotograferen alleen. Ze gingen bij de senioren op bezoek en met hen op stap, op zoek naar de meest geschikte fotolocatie. Veel fotografen vonden die ontmoetingen enorm leuk. Iets van die warmte en dat plezier is in de foto’s terug te vinden. Misschien maakt dat de foto’s wel het mooist.

Bezoekersinformatie
De expositie 'Mooi op de foto' is van dinsdag 8 januari t/m vrijdag 1 februari 2019 gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven.